SUNSHINE CLEANING

sunshine-cleaning-posterSunshine cleaning

Ameerika Ühendriigid

2008

lavastaja Christine Jeffs

osades Amy Adams, Emily Blunt, Alar Arkin, Steve Zahn jt.

okeiLase ainult naised filmitegemise pumba juurde ehk lavastama ja stsenaariumit kirjutama ning võib kindel olla, et sealt tuleb alltekstis naisi kiitev ja mehi laitev film.

Rose ja Norah on õed, kellel ei lähe elus just kõige paremini, kuid ikkagi leiab üksikema Rose oma poja kõrvalt ja Norah..ee…ma-ei-tea-mille-tegemise-kõrvalt aega, et luua oma laibapuhastustkompanii. Mida teevad samal ajal filmi meestegelased? Mac on politseinik, kes pidevalt petab oma naist Rose`ga; neidude isa on segane päss, kes müütab valetades kõike; Rose`i poeg on huligaan, kes oma pättuste tagajärjel peab minema tasulisse erakooli, mida üksikema peab kinni maksma ja Winston on kahtlane ühe käega puhastusvahendite poe müüja, kes vabal ajal paneb kokku mudellennukeid. Ühesõnaga totaalne tropikari (kuigi isa veidi rehabiliteerib ennast filmi lõpuks, ent ikkagi). Samas film ise on armas Ameerika indiefilmide vaimus üles võetud komöödia, mis on lihtsalt tore film. Inimestel on mured, kuid lõppeks laabub kõik. Mida sa enamat ikka selliselt komöödialt ootaksid? Komöödia on see film küll mööndustega, sest ega see naljakas polnud. Vähemalt minu meelest, samas naisvaataja muigas ja naeris korduvalt. Noh, film naistelt naistele.

Filmi täht on Emily Blunt, kes lendas otsejoonelt Maggie Gyllenhaal listi. Antud list koosneb naistest, kes päriselus ja oma teistes rollides on inetud ja ilmetud, kuid mingis teatud rollis on funkylt seksikad (selgituseks: funkylt seksikas pole mitte bikiinides oma tisse hõõruv näitsik, vaid omapärase välismusega ja olemusega pilku püüdev noor naine). Nime sai antud list *trummipõrin* Maggie Gyllenhaali järgi, kes filmis “Stranger than fiction” mängis omamoodi kohvikuperenaist.

Maggie Gyllenhaal list:

*Maggie Gyllenhaal filmis Stranger than fiction.
*Emily Blunt filmis Sunshine Cleaning

Eks ma proovin ajapikku antud tabelit ka edasi arendada. Jääge lainele.

sunshine-cleaning

One Response to “SUNSHINE CLEANING”

  1. hmm absoluutselt ei meenu Gyllenhaal Stranger Than Fiction’st. Minu Gyllenhaal listis oleks Secretary.

Leave a comment